MY STUDIO: INDUSTRIGATAN 6, VISBY

Om plindberg

//Om plindberg
Om plindberg2019-01-07T16:57:16+02:00

”Bra konst ska vara som ett förhållande”

PETER LINDBERG, som i över tjugo år skapat konst bland annat under sitt alias plindberg, är född i Uppsala, har haft eget galleri i gröndal i Stockholm och bor sedan ett par år i Visby.

I MÖTET HAR ALLT SIN BÖRJAN ”Får jag möjlighet till tusen möten ska jag visa dig tusen målningar”, säger konstnären plindberg. I mötet med andra människor och miljöer uppstår konsten. nu är det ön gotland plindberg möter, gotlands ljus, gotlands själ. Ur detta växer tavlor och skulpturer fram i ateljén i Visby.

REST-ART plindberg gör bland annat tavlor av återvunnet material och gotländsk sand. det kallas Rest-art. Materialet har dessutom ljudabsorbrande egenskaper, vilket ger konsten en extra dimension och funktion.

LEASA FÖR SJÄLEN En mycket lyckad idé är att låta intresserade leasa konst för att se om förälskelse uppstår. ”bra konst ska vara som ett förhållande”, enligt plindberg. det är då vi blir berörda.

KONSTNÄR TILL SALU Tomma väggar är en utmaning. Event likaså. plindberg kan du hyra in för att måla en tavla i ditt hem, på ditt företag. En dag, en kväll eller en vecka. Tillsammans skapar vi något unikt.